Content1 | col2

Sambandslinjer over fiberoptisk kabel

Nettpartner har levert sambandslinjer over fiberoptisk kabel til Akershus fylkeskommune, hvor oppdragsgiveren var Broadnet. Gjennom den fiberbaserte løsningen blir videregående skoler og tannklinikker i fylkeskommunen knyttet sammen i en WAN-løsning.
Det er 85 lokasjoner totalt som vi leverer samband til, og alle knyttes inn mot et sentralt nett med hovednoden i Galleri Oslo. Sambandene leveres redundante og tilsammen utgjør det ca 3500 km med fiber. Hver lokasjon skal ha to uavhengige samband som har separate føringsveier slik at sikkerheten skal være optimal med hensyn på driftssikkerhet.

Skolene får dermed oppgradert sin infrastruktur og nesten ubegrenset tilgang til båndbredde. Dette vil elevene til syvende og sist merke ved at det blir mer hensiktsmessig å ta i bruk skytjenester og andre tjenester som videokonferanse som stiller høyre krav til nettopp båndbredde.

I tillegg til det sambandsmessige monterer Nettpartner tilhørende svitsjer og mediakonvertere, og leverer linken aktivert i samarbeid med Broadnets teknikere.